NémetAngolOroszRomán


   Miért szigeteljek sicofol lemezzel?

Gyártás - értékesítés - kivitelezés

A sicofol szigetelő lemez, és geomembrán érvényes minőségi tanúsítványai

Szigetelés radon gáz ellen

Sicofol tófóliából biofürdőtó és dísztó készítése

Hogyan készítsünk biofürdőtavat?

Tüzivíz tározó

Hígtrágya-, trágya- és csurgalékvíz tározók

A gyökérteres szennyvíztisztítási eljárásról

Pinceszigetlés

Padlószigetelés (esztrich szigetelés)

Ajtó és ablaktok szigetelés

Párkány és küszöb szigetelés

Fal és lábazat- szigetelés 100 év garanciával

Zöldtetők, teraszok, burkolt és kavics leterhelésű tetők

Műanyag gyeprács, ipari padló

Fekvőrendőr

Referencialista

Sicofol lágy pvc vízszigetelő lemez és fólia javasolt felhasználási területei

 


Miért szigeteljek SICOFOLTM lemezzel?

A SICOFOL® lágy pvc építőipari lemezt már 21 éve gyártjuk és exportáljuk Európába.

Csak mi rendelkezünk a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Gyökérállósági Minőségi Tanusítvánnyával!

A SICOFOL® lágy pvc építőipari lemezzel és fóliával történő vízszigetelés

- kedvező árfekvésű, korszerű, 100%-os magyar termék
- tartós, biztonságos, a leggyorsabb kivitelezést teszi lehetővé

Nyirkos, hideg, téli időben (- 5 ºC-ig) is kivitelezhető a szigetelés.

A betonozás után, amint a beton lépésálló, a SICOFOL® azonnal fektethető.
Az építőipari kivitelezés során napokat sőt heteket lehet nyerni a gyors és azonnali szigetelés révén. Nagy felületű, pl áruházak, raktárak, ipari csarnokok talajnedvesség elleni szigetelésére a SICOFOL® rendszernél gyorsabb, biztonságosabb és gazdaságosabb szigetelést nem ismerünk. 

A SICOFOL® PVC lemezzel készült vízszigetelések a PVC egy nembomló tulajdonságának köszönhetően élettartalma az épületek élettartamával megegyezik.

Ha a SICOFOL®-ból készített pince ill. aljzat azaz esztrich szigetelést összehegesztjük a szintén SICOFOL® falszigeteléssel, akkor a radon gáz elleni szigetelést egyszerre a vízszigeteléssel együtt a leggazdaságosabban megoldottuk. Vizsgálatok bizonyítják a radon gáz sok helyen megtalálható, és az épületben feldúsulva rákos megbetegedést okozhat.

A SICOFOL® lágy PVC geomembrán alkalmas szennyvíztisztítók, hígtrágya és trágyatározók, komposztálók, öntöző-, és tűzivíztározók, halastavak stb. szigetelésére az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) által 2005 november 30-án kibocsátott Építőipari Műszaki Engedély É-112/2005 valamint "REMATER-MF-01-03" Műszaki Feltételek szerint. A SICOFOLâ Gyökérállósági Minőségi Tanusítvánnyal is rendelkezik, melyet a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem 4 éven átvizsgált.

Napi több ezer m2 felület kivitelezési kapacitásával rendelkezünk.

A Remater Kft vállalja, hogy betanítja a felhasználókat, kivitelezőket a Sicofol  vízszigelelő lemez hegesztésére.

 

A SICOFOLTM márkanevű korszerű lágy pvc szigetelő lemez és fólia gyártását 1991 óta végezzük. Az ÉMI által 1992-ben minősített terméket 1997-ig kizárólag német exportra gyártottuk, majd a hazai forgalmazás mellett a kivitelezést is megkezdtük. A Remater Kft 100 %-osan magyar tulajdonú családi vállalkozás a SICOFOLTM terméket gyártja, értékesíti, exportálja, valamint vízszigetelést kivitelez illetve kivitelező cégeknek segít a hegesztési technológia elsajátításában. Cégünk Németországba, Ausztriába, Romániában, Ukrajnába több millió m2 SICOFOLTM szigetelő lemezt exportált. Hazai értékesítést kereskedőkön keresztül illetve telepi kiszolgálással végzünk. Évente több százezer m2 szigetelést kivitelezünk hazánkban, Ausztriában, Németországban, Csehországban. A SICOFOLTM-lal történő szigetelés kedvező a tulajdonos és kivitelező számára is.

A TULAJDONOS hosszú élettartamú, biztonságos, magas technikai színvonalú szigetelést kap.

A KIVITELEZŐ gyors, biztonságos, kedvező árfekvésű szigeteléssel könnyebben betartja a költségkeretet és a vállalási határidőt, és elkerülheti a későbbi garanciális kifogásokat.

SICOFOLTM LÁGY PVC LEMEZ és FÓLIA

GYÁRTÁS-ÉRTÉKESÍTÉS-KIVITELEZÉSS 0,3-0,5 mm Párafékező réteg a tetőtérben. Ajtó, ablaktok, könyöklő és küszöbszigetelés.
S 1 mm Pinceszigetelés talajnedvesség ellen.  Talajnedvesség elleni szigetelés az aljzatbeton és az esztrich réteg között. Falszigetelő lemez a fal szélességére vágva.  Zöldtetőnél gyökérálló réteg.  Üzemi víz elleni szigetelés.
S 1,5 mm Erkélyek, loggiák, füvesített garázstetők és bioházak szigetelése.
Zöldtetőnél csapadékvíz elleni szigetelés, ami egyben gyökérálló is.
Leterhelt lapostetők szigetelése csapadékvíz ellen.
S 0,8-1,5 mm Kerti tavak, biofürdőtavak, halastavak, úszómedencék, öntözővíztárolók, ciszternák, tűzoltó-, és esővíztározó tavak, öntözőcsatornák szigetelése. Távhő szolgáltatók csőhálózatának hőszigetelő védőrétege csapadékvíz ellen.
Üvegfátylas PVC védőréteg: Tószigetelés alatt rágcsálók, vakondok elleni védelem. PES 0,4 mm: Védő és elválasztó réteg

2014. évi  ÁRLISTA

Az árak Áfa nélkül, telephelyünkön történő átvétellel értendők.

Vastagság mm-ben     Ára
   Ft/m2
Súly
kg/m2
  Vastagság
mm-ben
     Ára
    Ft/m2
Súly
kg/m2
S 0,5 300 0,7   Sk 1 360 1,5
S 0,8 480 1,12   Sk 1,2 432 1,68
S 1 600 1,12   Sk 1,5 540 2,1
S 1,2 720 1,68   Geotextilia 250 0,2
S 1,5 900 2,1  


S 2 1200 2,8  


S 1,5 zöld 1500 2,1  


S 1,2 kék 1500 1,68Gyeprács: 50x50x5 cm 1000Ft/db   Fekvőrendőr: 40x25x4 cm 1500Ft/db

Eng.: ÉME É-112/2005 és Gyökérállósági Tanúsítvány

Méretek: szélesség max 180 cm, hosszúság 20-30 fm/tekercs, illetve megállapodás szerint.
A leplesítést hőlégfúvós automatával hegesztve vállaljuk.
Szigetelést, hegesztést a helyszínen kivitelezve is vállalunk.

 

A sicofol szigetelő lemez, és geomembrán érvényes minőségi tanúsítványai

 

Szigetelés radon gáz ellen

Mi a RADON?

A RADON radioaktív nemesgáz, mely az uránért bomlása során keletkezik. Ezzel meg is magyaráztuk, hogy miért veszélyes. Az épületekbe jutó radon mennyisége a talaj tulajdonságaitól és az épület alsó lezárásától szigetelésétől függ. A gáz-halmazállapot miatt a keletkezési helytől távol is kerülhet a radon-koncentráció és az épületekben feldúsulva rákos megbetegedést okozhat. Ez ellen a leggazdagabb és legbiztosabb védekezés a GÁZTÖMÖR SICOFOLTM szigetelő lemezzel történő szigetelés, ami egyben biztosítja a talajvíz ill. talajnedvesség, talajpára elleni szigetelést is. Ez a RADONGÁZ elleni szigetelés utólag is elkészíthető, természetesen egyben biztosítva az esetleges nedvesség, penészedés vagy gombásodás megszüntetését is.

Gondoljon egészségére szigeteljen SICOFOLTM-lal.

A SICOFOLTM biztosítja Önnek a következőket:

- A RADON GÁZ-tól mentes levegőt, így elkerülhető a rákkeltő radongáz belégzése.
- Az ember radioaktív terhelése alacsony szinten marad.
- A száraz aljzatot. Így elkerülhető a beépített hőszigetelés átnedvesedése, az ezáltali hőszigetelő képesség elvesztése, a parketta felpúposodása, gombásodása.

SICOFOLTM TÓFÓLIÁBÓL KERTITÓ ÉS BIOFÜRDŐTÓ KÉSZÍTÉSE

Mit jelent a "bio"?

A biofürdőtavaknál a víz megfelelő minőségét nem vegyszerekkel, szűrőkkel, fertőtlenítőkkel, gépekkel biztosítjuk elsősorban, hanem a természet utánzásával, a biológiai egyensúly megteremtésével. Ennek feltétele az elégséges vízfelület, vízmélység, a növények jó kiválasztása. A víz oxigén ellátását szökőkúttal, csobogóval biztosíthatjuk.

Hogyan készítsünk BIOFÜRDŐtavat?

A legmegfelelőbb hely egy védett napos sarok távol a fáktól. Az alakja legyen egyszerű, lehetőleg téglalap alakú, mivel elkészítése otthon így a legegyszerűbb.

A tökéletes profil: Törekedjünk arra, hogy a kész tó széle sekély legyen, és készítsünk ültető padokat is a különböző mélységet szerető növényeknek. A tavacska közepét érdemes 80-150 cm mélyen kiásni, mivel a fagyhatár alatti részen a halak és a tavirózsa gyökerei biztonsággal áttelelnek. Idehelyezhető a szivattyú is, ha a vizet el akarjuk távolítani. 

Kezeljük óvatosan a SICOFOLTM tófóliát! Ne helyezzünk rá forró vagy éles tárgyakat. Ha a kiásott meder köves, akkor terítsünk a fólia alá védőréteget. A 100m2-esnél nagyobb tavaknál érdemesebb a SICOFOLTM fóliát a helyszínen összehegeszteni. A meleg napos időben a kiterített fólia pillanatok alatt felveszi a meder alakját.

Telepítés: Következő lépésként a növényeknek készített mélyedésekbe 25 cm tőzeges föld kerül és erre gyöngykavics vagy zeolit. Töltse föl a medret, mely által a fólia fölveszi a tavacska végleges alakját. A tavak fekete színük miatt optikailag mélyebbnek tűnnek és a fényigényes algák is nehezebben telepednek meg a sötét mederben.

Tópart kialakítása: Helyezze a SICOFOLTM tófóliát a mederbe. A fóliaszéleket fedje be fűtéglákkal, lapos kövekkel, betonnal vagy szórja be kaviccsal, mely igen mutatós és megakadályozza az iszaposodást.

Az első feltöltés: A dísztavaknál a vadvilág életbennmaradásához a tó fenekén iszapra van szükség. Itt telelnek át a békák, a növények itt eresztenek gyökeret. Mielőtt feltöltjük vízzel a tavat, fedjük le 8 cm zeolit kővel, kaviccsal, homokkal, vagy sóderrel. A fürdőtavaknál az úszórészbe ne tegyünk semmit, így könnyebben tisztítható.

 

Tószigetelő lepel, telepünkön történő átvétellel:

 

  Tó, tűzvíz-, öntözővíz-, hígtrágyatározó, stb. szigetelése a helyszínen üvegfátylas védőréteggel:

Vastagság mm-ben

Ft/m2

 

Vastagság mm-ben

Ft/m2

0,8

640

 

1

1100

1

770

 

1,2

1300

Üvegfátyol védőréteg

150

 

1,5

1500

Geotextília

300

 

Csőáttörés

1000-5000 Ft/db

Gyeprács: 50x50x5cm 1000 Ft/db

 

Zeolit kő ára: 150 Ft/kg

 

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő  árak áfa nélküli nettó árak.

TŰZIVÍZ TÁROZÓ

Öntözővíztározó, halastó, horgásztó, záportározó

Telephely engedélyezése során gyakran előírják a tűzivíztározó létesítését.

A tűzoltáshoz előírt vízmennyiség tározásához a legolcsóbb megoldás a medence kialakítása földmunkával, majd szigetelése SICOFOLTM 1,5 mm-es fóliával.

A szigetelést a védőréteggel együtt a helyszínen elkészítjük.

Ha már egyszer vizet tározunk, legyen szép is. Nem kötelező mértani formájú medencét készíteni. Ha van helyünk, készítsünk vízinövénnyel öntisztuló biológiai tavat.
Ezt a tavat a víztározáson kívül döntésünk szerint hasznosíthatjuk:

- Lehet pl. dísztó tavirózsákkal, vízililiommal, aranyhallal, koi pontyokkal, világítással.
- Horgásztó pontyokkal, harcsákkal, ahol kedvünkre horgászhatunk.
- Fürdőtó, ahol a nyári hőségben akár úszhatunk is.

Erre szép példa az ausztriai Ibbs mellett a Haubis Kenyérgyár részére készített tűzivíztározó, amely egyben biofürdőtó is kis szigettel, szökőkúttal, halakkal és növényekkel.
Vízfelülete kb. 1000 m2, vízmélysége max.: 3 méter, térfogata kb. 1500 m3.
A víz kivételi helyet 3 db beton kútgyűrűvel biztosítottuk. A kútgyűrűk oldalát átlyukasztottuk. A vízszint magasságát úszó kapcsolóval automatikusan lehet szabályozni. A tavat a kenyérgyártól gyártól a kiásott földből kialakított dombbal választották el. A nyári szünetben a dolgozók gyerekei számára igazi vízi paradicsom lett az évek során.

A SICOFOL szigeteléssel már több, mint száz víztározó készült.
Egyik hazai példánk a Szolnokon (Újszászi út 11. Quarzbau Kft kivitelezte) készült olasz fafeldolgozó üzemnek épített 1300 m3-es tűzivíztározó, mely spinkleres tűzoltórendszert táplál.
A vízkivétel a tó melletti fagyhatár alatt lévő aknából biztosítható tűzivízcsap vagy hajlékony szívócső segítségével, amit az aknából egy kötéllel egyszerűen felhúzhatunk
Ha van rá helyünk, feltétlenül ezt a hasznos , szép és a betonmedencénél olcsóbb megoldást válasszuk. Amennyiben így döntünk a helyi tűzoltóságtól érdeklődjük meg, számukra melyik vízkivételi forma felel meg.

Tűzivíztározó szigetelése a helyszínen üvegfátylas vagy geotextil védőréteggel:

 

Vastagság mm-ben

Ft/m2

1,2

1350- 2600

1,5

1550-3000

Csőáttörés

1,000-5,000 Ft/db

 A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő  árak 2014-es áfa nélküli nettó árak.

 

Hígtrágya-, trágya- és csurgalékvíz tározók
VALAMINT komposztálók szigetelése


 

Hígtrágya, trágyalé, csurgalékvíz kizárólag szivárgásmentes, szigetelt tartályban, medencében tárolható. Istállótrágyát szigetelt alapú, a csurgalékvíz összegyűjtésére szolgáló gyűjtőcsatornákkal és aknával ellátott trágyatelepen kell tárolni.
A silótakarmányok tárolására szolgáló silótereket szigetelt aljzattal kell készíteni.
Az érlelés során keletkező silólevet a szivárgásmentes, szigetelt aknában kell gyűjteni. Felhasználása során ügyelni kell rá, hogy ne szennyezhesse a vizeket. A trágya tárolása során eleget kell tenni a felszín alatti vizek minőségének védelmére vonatkozó, külön jogszabályban foglalt előírásoknak (A felszín alatti vizek minőségét érintő tevékenységekkel összefüggő egyes feladatokról szóló 33/2000/III. 17. Kormányrendelet és 49/2001.IV.3 Kormányrendelet.)

A jogszabályoknak és a környezetvédelemnek megfelelő és gazdaságos megoldás a hazai gyártású SICOFOLTM geomembránnal szigetelt földmedencék kialakítása.
A SICOFOLTM lágy PVC geomembrán alkalmas a szennyvíztisztítók, szennyvíztározók, szennyvíziszaptározók, hígtrágya és trágyatározók, komposztálók, csurgalékvíz tározók szigetelésére az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) által 2005 november 30.-án kibocsátott Építőipari Műszaki Engedély É-112/2005 valamint "REMATER-MF-01-03" Műszaki Feltételek szerint.

A fent felsorolt tározók gyakran már meglévő, szigetelés nélkül üzemelő tározók helyén kerülnek kialakításra. Ebben az esetben gondoskodnunk kell a földbe szivárgott szerves anyag bomlásából keletkező gáz elvezetéséről.


A javasolt szigetelés kialakítása:

- S 1,5 jelű 1,5 mm vastagságú SICOFOLTM lágy PVC geomembrán 5 cm-es átlapolással, forrólevegős automatahegesztővel folytonosítva. A csomópontokra kb. 10 átmérőjű biztosítófolt kerül szintén forrólevegős kézi hegesztővel.

Üvegszálas PVC vagy geotextil kerül a szigetelés talaj felöli védelmére, a talaj szerkezetétől függően. Az üvegszálas PVC a mechanikai védelmen felül biztosítja a rágcsálók (pl. vakond, ürge) elleni védelmet is. Az alsó vízszintes felületre gázképződési veszély esetében 500 gr/m2-es vastagságú geotextil lefektetése szükséges, valamint a gáz kivezetésére fém vagy műanyagcső. Az alaplemez enyhe emelkedésével biztosítható a gáz elvezetése.

Amennyiben a tárolt anyag szintjének ingadozása jelentős, a napsugárzásnak valamint a fizikai igénybevételnek kitett felületre helyezünk egy Sk 1 jelű SICOFOLTM 1 mm-es félkemény PVC szigetelést védő réteget. Ez egyben mechanikai védelmet is biztosít pl. házi állatok őz, vaddisznó ellen.
Az S 1,5 mm-es geomembrán és az Sk 1 mm-es védőréteg egyaránt 2% speciális kormot tartalmaz, ami biztosítja az anyag UV stabilitását.

Az S 1,5 mm-es SICOFOLTM geomembránra és az 5 cm-es forrólevegős hegesztésre a gyártó REMATER Kft 10 év garanciát vállal.

Irányár: Anyag és munkadíj 1500-2000 Ft/m2+ÁFA 

A GYÖKÉRTERES SZENNYVÍZTISZTÍTÁSI ELJÁRÁSRÓL


1. Mit jelent a gyökérteres szennyvíztisztítás?

A gyökérteres szennyvízkezelés olyan szennyvíztisztítási eljárás, amely a nád gyökérterében illetőleg a nádgyökerekkel átszőtt és a talajban élő aktív baktériumok és gombák több mint tízezer fajtáját használja fel a szennyvíz tisztítására

2. Melyek a gyökérteres szennyvíztisztítás legfontosabb előnyei?

Olcsó építési költség. A hosszú élettartam, az üzemeltetés minimális költsége.
Alig van energiahasználat és gépkarbantartás , hiszen a rendszer önműködő. A gazdag élővilágú talaj eredményezi az üzembiztonság magas fokát, a terhelés ingadozására való érzéketlenséget.

3. Az eljárás mekkora települések szennyvízkezelésére használható?

Gyökérteres eljárással valamennyi település szennyvize és természetesen az ipari eredetű szennyvize is megtisztítható. Kiválóan alkalmas kistelepülések és összefüggő üdülőterületek szennyvízének tisztítására. A 3000 fő feletti lakosság és egyidejű nagyüzemi állattartás, ipari üzem esetén több rendszer építhető.

4. Befolyásolja-e a szennyvízgyűjtés módja a rendszer működését?

A gyökérteres szennyvíztisztító egyaránt alkalmas a csatornán, azaz a folyamatosan érkező, és a szippantókocsival szállított szennyvíz tisztítására is. A gyűjtés módjának megváltoztatásakor nem kell új, másik tisztítót építeni.

5. Milyen a tisztítási hatásfok?

A megtisztított víz garantált minőségi paraméterei révén felszíni vízfolyásba csatlakoztatható.

6. Meddig működőképes a megépített tisztítómű?

A Németországban és Ausztriában több évtizede megépített tisztítók változatlan teljesítménnyel és minőséggel működnek. Körülbelül 30 év elteltével, az esetleges hatásfokromlás érzékelésekor a meglévő mellett új nádágyat lehet telepíteni. A korábbi, mint nádas zavartalanul él tovább belesimulva a környezet természetes képébe.Tervezéssel, kivitelezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet:

Élővíz Kft, Pálfalvi Zoltán Fax: 303-91-79
Pártos Ferencné Tel: 94/321-243
Szigetelést végzi Remater Kft Tel/Fax: 29/433-897

PINCESZIGETELÉS

A talajszint alatti épületszerkezetek, pincék talajnedvesség elleni szigetelésére az 1 mm,talajvíz elleni szigetelésre pedig az 1,5 mm vastag SICOFOLTM lágy pvc lemezeket ajánljuk.
Teknőszigetelésként az aljzatbetonra és a szigetelést tartó falra a SICOFOLTM pvc lemezt forrólevegős hegesztéssel készített vízhatlan átlapolásokkal fektetjük, illetve a függőleges falon rögzítjük.
A vízszintes aljzatbetonra fektetett SICOFOLTM lemezt a teherhordó pincefal alatt átvezetjük, és a pincefalra vagy a szigetelést tartó falra helyezett függőleges szigeteléssel vízhatlanul összehegesztjük.
Hőszigetelés vagy felületszivárgó védelem esetén a függőleges szigetelést tartó fal elhagyható.
A SICOFOLTM lágy pvc fóliát utólagos pinceszigetelésnél is használhatjuk vízszintes és függőleges vízszigetelésre.

Előnyei:

- Gyors, gazdaságos, biztonságos
- A szigetelés fagypont alatt is végezhető.
- A szigetelés élettartama gyakorlatilag a ház élettartamával megegyezik,
mivel a szigetelés tulajdonsága az évek során nem változik, hiszen
a pvc nem bomlik, szerkezete nem rendeződik át.
- Utólagos szigetelés is készíthető a fent leírtak szerint. Vizes pincéje, garázsa "csontszáraz" lesz.

 

Pince szigetelés 2014. évi kivitelezési árai

 

Vízszintes talajnedvesség elleni szigetelés ára: 1,650 Ft/m2

 

Vízszintes talajvíz elleni szigetelés ára:
2,550 Ft/m
2

Függőleges szigetelés ára azonos réteg-renddel talajnedvességnél: 1,850 Ft/m2

 

Függőleges szigetelés ára azonos rétegrenddel talajvíznél:
3,050 Ft/m
2

Rétegrend:

Ft/m2

 

Rétegrend:

Ft/m2

Védőréteg geotextíliából

300

 

Védőréteg geotextíliából

 300

1 mm-es SicofolTM

850

 

1,5 mm-es SicofolTM

1750

1mm-es félkemény SicofolTM

550

 

1mm-es félkemény SicofolTM

 550

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő árak áfa nélküli nettó árak.

 

PADLÓSZIGETELÉS (ESZTRICH SZIGETELÉS)

Mi is az "esztrich" szigetelés?

Az aljzatbeton és az esztrich réteg közötti talajnedvesség elleni szigetelést nevezzük esztrich szigetelésnek, magyarul padlószigetelésnek.

Pince nélküli épület rétegrendje:

- Aljzatbeton
- Padlószigetelés (esztrich szigetelés) 1 mm-es SICOFOLTM lágy pvc fóliával
- Hőszigetelés
- Technológiai szigetelés 0,25 mm-es SICOFOLTM lágy pvc fóliával
- Védőbeton (esztrich réteg)
- Padlóburkolat

Miért kell a padló (esztrich) szigetelés? 

A padló (esztrich) szigetelés védi meg a hőszigetelést és a padlóburkolatot
a talajnedvesség ellen. Ezen kívül még a radon gáz ellen is szigetel. Akkor tökéletes, ha a SICOFOL falszigeteléssel is összehegesztjük.

Mi történik, ha nincs padló (esztrich) szigetelés?

- A hőszigetelés hőszigetelő értéke a felvett nedvesség miatt csökken.
- A padlóburkolat tönkremegy, penészedik, púposodik a nedvesség hatására.
- A radon gáz elleni védelem más megoldásokkal lényegesen bonyolultabb és drágább.

Miből készüljön a padló (esztrich) szigetelés?

Ajánljuk a SICOFOLTM fóliát 0,8mm; 1mm és vastagságban.

Hogyan készül a padló (esztrich) szigetelés?

Az átlapolásokat a helyszínen forrólevegős, vagy THF oldószeres hideghegesztéssel vízhatlanul összehegesztjük.

A kivitelezést a helyszínen vállaljuk. Kisebb felületeknél például családi házaknál ajánljuk az általunk méretre készített leplek fektetését. Utólagos szigetelés is készíthető a fent leírtak szerint. Nedves, penészes háza, lakása "csontszáraz" lesz.

Mennyibe kerül a padló (esztrich) szigetelés 2013-ben?

Vastagság mm-ben

Ft/m2+ÁFA

0,8

600-800

1

800-1000

Csőáttörés 1000-5000 Ft/db

 

Az esetek többségében tömörített kavicsrétegre, 200 gr/m2 geotextil (350 Ft/m2) védőrétegre teríthető, és így egy betonréteg költsége megtakarítható.

Ajtó és ablaktok szigetelés

Az ajtó és ablaktok hőszigetelésére általában PUR habot használnak, amit a fal és
a keret közé juttatnak.

De! Ezt a hőszigetelést meg kell védeni a nedvességtől. Erre a célra gyártjuk a 1,2 mm vastag SICOFOLTM lágy pvc fóliát 50 m-es tekercsekben 11,5 cm; 17,5 cm; 24 cm; 30 cm; 36,5 cm; és 50 cm-es szélességre vágva.

A tok behelyezése előtt pvc padlóragasztóval a fóliát a falhoz ragasztjuk, a tok behelyezése után a PUR habot benyomjuk.

Olyan széles fóliát válasszunk, hogy a falra kb. 5 cm-re ki tudjuk hajtani, és ott pvc padlóragasztóval rögzítsük. A vakolat a fóliát később eltakarja. A fólia használata a fém és műanyag keretes nyílászáróknál még fontosabb, mint a fa szerkezeteknél, mert a jobb hővezetőjű anyagon a páralecsapódás is intenzívebb.

Mi történik, ha erről az apróságról megfeledkezünk?

A lejátszódó folyamat lassú, ezért nem feltűnő. A falban jelentkező nedvességtől
a hőszigetelő anyag zsugorodik, szigetelő képessége romlik. Már ez is kár, mert hőhíd jön létre, és nő a gázszámlánk. De a baj fokozódik. Az ajtó és ablakkereten
a romló hőszigetelés miatt növekszik a páralecsapódás, ami a termoüveg szigetelését is tönkre teszi és drága nyílászárónkat sokkal korábban ki kell cserélni.

PÁRKÁNY ÉS KÜSZÖB SZIGETELÉS

A beton gerendák hőszigeteléséhez hasonló módon kell a párkány és küszöb mögé
a hőszigetelő anyagot beépíteni, hogy a hőhíd kialakulását megakadályozzuk.

A hőszigetelő anyagot ismét meg kell védeni a fal felől a nedvességtől, amire
a megoldás a SICOFOLTM 0,3 mm-es pvc fóliával történő szigetelés.
Ezen szigetelések elmulasztása még kevésbé látványos, mint az ajtó és ablaktoké, hiszen a hőhidak miatti fűtési többletköltség csak számítással lenne kimutatható.

Azt hiszem ez a két példa is jól bizonyítja, hogy az új szerkezeti anyagok beépítését nem végezhetjük rutinból, a megszokott módon.

FALSZIGETELÉS ÉS LÁBAZATSZIGETELÉS 100 ÉV GARANCIÁVAL

A lágy pvc lemez élettartama a naptól elzárt helyen gyakorlatilag korlátlan ideig megtartja kedvező szigetelési tulajdonságait.

A SICOFOLTM pvc lemez szigeteléssel garantáltan megtakaríthatjuk a 10-20 év múlva jelentkező esetleg több millió forintos utólagos falszigetelési költséget
További előnye az egyszerű felhasználás, mivel a fal szélességére vágott SICOFOLTM lemezt csak ki kell gurítani a kívánt helyen. A szigetelő lemez 20 cm-es átfedéssel, ragasztás nélkül toldható. A falszigetelés a pinceszigeteléssel és aljzatszigeteléssel folytonosítható, amennyiben azok is pvc-ből készültek.

A SICOFOLTM lágy pvc falszigetelő lemez rendelése a jelöléssel, szélesség és tekercsszám megadásával történik, pl: S 1,2 mm    50 cm x 25 m x 4 db.

MŰSZAKI ADATOK:

Anyaga: lágy pvc
Színe: fekete
Vastagsága: 1,2 mm
Súlya: kb. 1,68 kg/m2
Tekercs hosszúsága: 20-25 m
Szélessége:11,5 cm; 17,5 cm; 24 cm;
30 cm; 36,5 cm; 50 cm; 60 cm, 75 cm, illetve megrendelés szerint.
Hideghajlíthatóság: -20 C0-on, d:5 mm hengeren repedés nélkül körbehajlítható.

Utólagos falszigetelés

A fal nedvesedése káros a ház állagára és az egészségünkre is. A fal átvágása után SICOFOLTM 1,2-es szigetelő lemezt húzunk be, a kb. 0,5 cm-es rést pedig kitöltjük. Méterenként haladva az épület statikáját nem károsítva tökéletes és a ház élettartamával megegyező szigetelést készítünk. A falszigeteléssel összehegeszthető az épület utólagos szigetelése szintén SICOFOLTM 1,2 mm-es lemezzel, és így lakásunk száraz és egészséges lesz.

ZÖLDTETŐK, TERASZOK, BURKOLT ÉS KAVICS LETERHELÉSŰ TETŐK

A zöldtetők minél szélesebb körű elterjedéséhez hozzájárul az, hogy a tetők ma már hazai anyagok felhasználásával gazdaságosan elkészíthetők akár új épületek esetén, akár a tetőfelújítások során az utólagosan beépített kertészeti rétegekkel.

Zöldtető létesítésekor ismernünk kell a teherhordó födém statikai teherbírását, a csapadékvíz-szigetelés megfelelősségét (gyökérálló-e, vagy sem) és a kívánt zöldtető típusát: extenzív vagy intenzív zöldtető létesítése a feladat?

- Az extenzív zöldtető előnyei a mikroklíma javításában rejlenek. Nem igényelnek rendszeres kertészeti gondozást, öntözést. Rálátás esetén esztétikus megjelenést nyújtanak, védik a tetőszigetelést a környezeti hatásoktól. A vékony rétegű, kis súlyú kertészeti rétegek a meglévő lapos tetők utólagos "zöldesítésére" is kiválóan alkalmasak.

- Az intenzív zöldtető a kert összes örömét és gyönyörűségét nyújtja a használójának, bár rendszeres gondozást és öntözést igényel. Kialakítása a megrendelő igényei szerint számtalan lehet, egyetlen feltétel a födém statikai teherbírása.

Garázsok, bioházak, zöldtetők szigetelésére ajánljuk a SICOFOLTM 1,5 mm-es lágy pvc lemezt. Az 1,5 mm-es lemez alul felül védőréteggel ellátva egyszerre biztosítja
a csapadékvíz elleni szigetelést és a gyökérállóságot.

Meglévő vagy más anyagból készült vízszigetelés esetén gyökérvédő lemez
a SICOFOLTM 1 mm-es.

Zöldtető szigetelés 2014. évi nettó árai:

 

Rétegrend:

Ft/m2

Geotextília

 300

1,5 mm-es SicofolTM lemez

1500

1mm-es SicofolTM félkemény védőréteg

 550

Termőréteg + növény

3000-5000

vagy

Rétegrend:

Ft/m2

Geotextília

 300

1,5 mm-es SicofolTM lemez

1550

1mm-es SicofolTM félkemény védőréteg

 550

PS drénlemez 25 mm-es

1000

Typar szűrőréteg

 300

UVálló PVC lemez

2600

Attikán, kéményen rögzítés fóliabádoggal

1000 Ft/m

Összefolyó

10000 Ft/db

Csőáttörés

1000-5000 Ft/db

A szigetelés m2 a felhasznált anyagot jelenti. A táblázatban lévő  árak áfa nélküli nettó árak.

MŰANYAG GYEPRÁCS, IPARI PADLÓ

Nagy teherbírású, hosszú élettartamú termék:

- A 2,5-3 cm-es falvastagság kiemelkedően nagy teherbírást eredményez.
- Teherbírását növeli az oldalakat összekapcsoló horony-ereszték rendszer.
- Az 5 cm-es rácsméret intenzív befüvesedést biztosít.
- A sötétbarna színű gyeprács beolvad a környezetbe.
- A növényektől nem szívja el a vizet, a talaj tömörödését és vízvisszatartását segíti.
- UV stabil, ütésálló, hőmérsékleti hatásoknak ellenáll, télen nem fagy szét.
- Gazdasági előnye, hogy olcsón, gyorsan telepíthető, bővíthető, azonnal használható, nagyon hosszú élettartamú.
- Környezetbarát, mivel új helyre telepíthető vagy újra feldolgozható.

Súlya:

40 kg/m2

Mérete:

505 mm x 505 mm x 50 mm

Nyomószilárdsága:

400 t/ m2

Színe:

Barnás sötétszürke

Ára:

1000 Ft/darab + ÁFAMűanyag gyeprácsIpari padló 40x40x0,8 cm

400 Ft/darab + ÁFA

Alkalmazási területek:

- Kamion és személygépkocsi parkolók, bejárók, utak-ipari területen is.
- Épületek melletti járda -fóliafektetéssel kombinálva- gazdaságosan használható, egyszerre biztosítva a vízelvezetést is.
- Vízmosta, veszélyes helyeken talajerózió elkerülésére
- Játszóterek, zöldtetők, tavak menti felület.

 FEKVŐRENDŐR

 

 

Súlya: 4 kg/db
Mérete: 250 mm x 400 mm x 40 mm
Színe: Fekete ill. sárga
Ára: 1500 Ft/darab + ÁFA

 

REFERENCIALISTA

Talajnedvesség elleni szigetelés:

Miskolci Húsipari Rt hűtőház, 2001, 2000 m2 (S 1mm)

Talajvíz elleni szigetelés:

Budapest XIV. kerületi Hermina úti Gimnázium, 1997, 800 m2 (S 1,5 mm
és 1mm-es félkemény védőréteg)

Szeged, bárka utcai társasház pinceszigetelés, 2001, 580 m2 (S 1,5 mm és 1mm-es félkemény védőréteg)

Ajtó és ablaktok szigetelés:

Bp, Déli Point Irodaház, 1997, (S 0,3 mm)

West End Üzletközpont, 2000, (S 0,8 mm)

Kavicsterhelésű lapostető:

Balassagyarmat, társasház, 1999, 800 m2 (S 1,5 mm és 1mm-es védőréteg)

Zöldtető:

Budapest, Erzsébet telefonközpont, 1994, 1250 m2 (S 1 mm-es gyökérvédőréteg)

Budapest XIV. Hermina úti Gimnázium, 1997, 600 m2 (S 1,5 mm és 1mm-es félkemény védőréteg) 

Prága, Kereskedelmi Központ, 2000, 800 m2 (S 1,5 mm és 1mm-es védőréteg)

Nádgyökérteres szennyvíztisztító szigetelése:

Kám, 1999, 5000 m2 (S 1,5 mm-es szigetelő lemez)

Kerecsend, Gombaipari Egyesülés, 2000, 1500 m2 (S 1,5 mm-es szigetelő lemez üvegfátylas védőréteggel)

Kármentő szigetelés:

Szolnok, Cereol Rt, 2000, 970 m2 (S 1,2 mm)

Tószigetelés:

Bp, Milleneumi Park dísztó, 2001, 2000 m2 (S 1,2 mm és 1 mm-es szigetelő lemez geotextília között)

Bp-i Állatkertben a Japánkert, 900 m2 (S 1,5 mm)

Alcsútdobozi golfpálya fürdőtava, 1996, 3000 m2  (S 1,2 mm)

Ciszternaszigetelés:

Szeged, Cora áruház spinkleres tűzivíztározó, 1999, 500 m2 (S 1,5 mm)

Tűzivíztározó:

Ibbs (Ausztria) 1998, 2000 m2-es  tűzivíztározó szigetelése, mely egyben biológiailag öntisztuló fürdőtó (S 1,5 mm-es lemezzel)

Hígtrágyatározó:

Balatonszabadi 2003, újépítésű földmedencés trágyatározó szigetelése (S 1,5 mm-es lemezzel)

Heves 2003, használt betonmedence utólagos szigetelése (S 1,5 mm-es lemezzel)

Öntözővíztározó:

Csurgó 2002, 5000 m2-es szigetelése (S 1,5 mm-es lemezzel)

Komposztáló medence szigetelése:

Pécel 2002, 1550 m2 (S 1,5 mm-es lemezzel)

SICOFOLTM  LÁGY pvc VÍZSZIGETELŐ LEMEZ ÉS FÓLIA
JAVASOLT FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI

Padlószigetelés (esztrich) SICOFOLTM 0,8; 1 mm-es fóliával.  Pince nélküli építmény esetén a talajpára és talajnedvesség ellen minden esetben fontos a szigetelés.
Erre a célra ajánljuk a SICOFOLTM fóliát átlapolással, forró levegős hegesztéssel, ragasztószalaggal vagy THF-fel leplesítve. A talajnedvesség elleni szigetelés elmulasztása
a hőszigetelés valamint a padlóburkolat károsodását (penészedés, gombásodás) okozza.
A fóliát minden esetben a hőszigetelés és az aljzatbeton közé helyezzük. A pvc tartóssága naptól elzárt körülmények között gyakorlatilag az épület élettartamának felel meg.

Pincék, mélygarázsok, üzemi víz elleni szigetelés SICOFOLTM 1 mm és 1,5 mm-es lemezzel. Talajnedvesség esetén 1 mm-es, talajvíz esetében pedig 1,5 mm-es SICOFOLTM fóliákkal biztonságosan, gyorsan és gazdaságosan oldható meg a szigetelés. A függőleges szigetelést, építőipari ragasztóval, fóliabádoggal illetve alumínium szalaggal rögzíthetjük.
A cső csatlakozásokat ragasztással és bilincsszorítással képezhetjük ki. A teknő szigetelés készítésekor a szigetelést tartó fal gyakran elhagyható.


Üzemivíz elleni szigetelés: megegyezik a talajnedvesség elleni szigeteléssel.

Pincék utólagos szigetelése. Talajnedvesség és talajvíz ellen utólagos szigetelést is készíthetünk a meglévő épületben.

Fal-, és lábazatszigetelés SICOFOLTM 1,2 mm-es lemezzel. A fal szélességére vágott 25 m hosszú lemezt csak kigurítjuk, és ráhúzhatjuk közvetlenül a falat. Folytonosítható a padló vagy mélyépítési szigeteléssel. Garantált szigetelést biztosít a nedvesség ellen az épület teljes élettartamára.

Radon gáz elleni szigetelés. Ha a SICOFOLTM lemezből készült padló vagy pinceszigetelést a SICOFOLTM falszigeteléssel folytonosítjuk, akkor a radon gáz elleni szigetelést is megoldottuk.

Zöldtető, leterhelt lapostető szigetelés SICOFOLTM 1,5 mm-es lemezzel. A megfelelő rétegrenddel új tetők mellett a régi bitumenes tetők is gazdaságosan újíthatók fel.

Gyökérvédő réteg készítése SICOFOLTM 1 mm es lemezzel. A SICOFOLTM lemez gyökérállósági minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Zöldtetőknél, mélygarázsoknál a növényzet gyökérzete megrongálhatja a szigetelést, ha az nem gyökérálló anyagból készült.

Ajtó és ablaktok szigetelés SICOFOLTM 0,3 mm-es fóliával. A szigetelő fóliát a falszélességére vágott 50 m hosszú tekercsekben szállítjuk. A fólia felhasználható az ajtó és ablaktokok, valamint párkányok páralecsapódás elleni szigetelésére. A SICOFOLTM fóliát a falhoz ragasztjuk PVC padlóragasztóval, ezután helyezzük be a tokot és nyomjuk be a PUR habot.

Tószigetelés SICOFOLTM 0, 5 mm, 0,8mm, 1 mm, 1,2 mm ill. 1,5 mm-es lemezzel. Kerti tavak szigetelésére egyszerű hegesztése, időjárás állósága, könnyű javíthatósága miatt igen elterjedt a lágy pvc fólia használata. A tó méretétől és igénybe vételétől függ a fólia vastagsága. Készíthetünk kisméretű dísztavat, csordogálót, biológiailag öntisztuló fürdőtavat igényünktől és pénztárcánktól függően. Öntözővíztározók, halastavak esetében legalább 1 mm-es lemezt válasszunk.

Tűzivíztározók szigetelése SICOFOLTM 1,5 mm-es lemezzel. A telephelyengedélyhez gyakran előírják tűzi-víztározó létesítését. A szokásos betonmedencénél gazdaságosabb a szigetelt földmedence. Ha tóformát építünk, akkor a telep színfoltja is lehet.

Nádgyökérteres szennyvíztisztító szigetelése SICOFOLTM 1,5 mm-es lemezzel. A kommunális szennyvíz tisztítására alternatív, környezetkímélő és olcsó megoldás a biológiai tisztítás. Magyarországon különösen kedvezőek a feltételek ilyen létesítmények létrehozására.
A szennyvíztisztító a családi mérettől néhány ezerfős település méretéig megépíthető.
A megtisztult víz öntözésre is használható.

Hígtrágya-, csurgalékvíztározók, komposztállók szigetelése SICOFOLTM 1,5 mm-es lemezzel. A fenti létesítmények telephely engedélyezéséhez szükséges a minősített, engedélyezett szigetelőanyaggal történő szigetelés. Ezekhez továbbra is vissza nem térítendő EU-s támogatásra lehet pályázni.

 

Ugrás az oldal tetejére